+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Günümüzde, estetik ve sağlıklı gülüşlere kavuşmak isteyen pek çok kişi, diş hekimliğinde sunulan farklı tedavi yöntemlerine başvurmaktadır. Porselen lamine tedavisi, bu yöntemler arasında popüler bir seçenek olarak öne çıkmaktadır. Estetik ve işlevsel bir çözüm sunan bu tedavi, dişlerin şekil, renk ve pozisyonunu düzeltmeye yönelik uygulanan bir yöntemdir. Bu makalede, porselen lamine tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler, avantajları ve uygulanışı ele alınacaktır.

Porselen Lamine Tedavisi Nedir?

Dişlerin ön yüzeyine, özel olarak hazırlanmış ince porselen plakaların (laminalar) yapıştırılması işlemidir. Bu işlem sayesinde dişlerin şekli, rengi ve pozisyonu düzeltilmektedir. Bununla birlikte hastalar estetik bir gülüşe kavuşurlar. Laminalar, diş yapısına zarar vermeden ve minimum seviyede diş dokusu kaybıyla uygulanır.

Lamine Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

Lamine tedavisi, aşağıdaki durumlarda başvurulan bir yöntemdir:

  • Dişlerde renk bozuklukları ve lekeler
  • Dişlerde şekil bozuklukları
  • Eğri, çapraşık veya aralıklı dişler
  • Kırık, çatlak veya yıpranmış dişler
  • Diş eti çekilmesi nedeniyle oluşan diş boşlukları

Porselen Lamine Tedavisi Avantajları

Doğal Görünüm:

Porselen laminalar, dişlerin doğal yapısını taklit edecek şekilde üretilmektedir. Ayrıca ışığı geçirgenlik özelliği sayesinde doğal dişlerle uyum sağlamaktadır.

Dayanıklılık:

Porselen malzeme, dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Uygun bakım ve hijyen ile laminalar 10-15 yıl kullanılabilmektedir.

Renk Dayanımı:

Porselen laminalar, renk değiştirmeye karşı dirençlidir. Bu sayede uzun yıllar boyunca beyaz ve parlak dişlere sahip olunur.

Diş Dokusunu Koruma:

Porselen lamine tedavisinde, dişlerin ön yüzeyinden çok az miktarda madde kaldırılmaktadır. Böylece diş dokusunu koruyarak daha sağlıklı bir işlem sağlanmaktadır.

Lamine Tedavisi Uygulama Süreci

Muayene ve Planlama:

İlk olarak, hastanın diş durumu ve beklentileri değerlendirilmektedir. Bu aşamada, röntgen ve diş ölçüleri alınarak tedavi planı oluşturulmaktadır.

Diş Hazırlığı:

Tedaviye başlamadan önce, dişlerin ön yüzeyinden çok az miktarda madde kaldırılmaktadır. Bu işlem, porselen laminaların dişler üzerinde daha doğal ve uyumlu bir görünüm sağlaması için yapılmaktadır.

Lamine İmalatı:

Hazırlanan diş ölçüleri ve renk bilgileri, diş teknisyeni tarafından kullanılacak ve laminaların üretimi için gönderilir. Bu süre zarfında, hastaya geçici laminalar takılabilmektedir.

Lamine Yerleştirme:

Porselen laminelerin üretimi tamamlandığında, diş hekimi tarafından özenle dişlerin üzerine yerleştirilmektedir.  Özel bir yapıştırıcı ile sabitlenmektedir.

Kontrol ve Sonlandırma:

Tedavi sürecinin sonunda, hastanın dişlerinde herhangi bir uyumsuzluk olup olmadığı kontrol edilmektedir ve gerekli düzeltmeler yapılmaktadır. Hastanın memnuniyeti sağlandıktan sonra, tedavi tamamlanmış olur.